Recept

Pikantní jehněčí s jogurtem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45210

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Jehněčí maso
2 dl Jogurt bílý
1 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Rýže dušená
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno bílé
4 dl Vývar jehněčí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 693kJ
8% Sacharidy 30 g
50% Tuky 38 g
19% Sodík 375 mg
45% Bílkoviny 25 g

Pikantní jehněčí s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso z kýty zbavíme tuku, šlach a žilek. Dobře ho omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme, drobně nakrájíme.

2

V hrnci rozpálíme olej s máslem (2 lžíce) a maso zprudka restujeme z každé strany do zlatova. Osolíme (asi 1 lžičku), posypeme čerstvě pomletým pepřem, přidáme cibuli s česnekem a koření: kurkumu, koriandr, chilli pastu, kardamom. Směs promícháme, restujeme přibližně minutu, potom přilijeme vývar, víno, promícháme a když se začne vařit, snížíme teplotu. Pod poklicí dusíme asi hodinu, v polovině vaření přimícháme smetanu. Hotový pokrm dochutíme solí.

3

Mezitím si omyjeme červenou papriku, zbavíme ji semínek a nakrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpáleném másle (1 lžíce) zprudka papriku restujeme 1 minutu.

4

Na talíře rozdělíme dušenou rýži, doprostřed vložíme masovou směs. Každou porci zalijeme bílým smetanovým jogurtem, ozdobíme restovanou paprikou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept