Vepřová kýta dušená s brokolicí

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
884 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, brokolici nařežeme na malé růžičky, spaříme horkou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme oba plátky masa, orestujeme z obou stran, přidáme růžičky brokolice, okořeníme tymiánem, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme vroucí vodou a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme lžičkou másla, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Plátky masa upravíme na talíře a doplníme dušenou brokolicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.