Jednoduchý recept

Vepřový závitek plněný kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový závitek plněný kysaným zelím 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 45217

Ingredience

40 g Cibule
10 g Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
200 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná
100 g Zelí kysané
40 g Šunka drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
1% Sacharidy 5 g
27% Tuky 20 g
61% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Vepřový závitek plněný kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme slabý plátek drůbeží šunky, vrstvu okapaného kysaného zelí, stočíme do závitků a zajistíme párátky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem a necháme zesklovatět. Vložíme oba závitky a ze všech stran orestujeme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny. Podle potřeby podléváme vodou.

3

Závitky rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřový závitek plněný kysaným zelím
Parádní závitky, chutnaly nám. Recept jsem jen malinko upravila v tom, že jsem použila místo kýty krkovičku a místo olivového oleje olej řepkový.
 
Aleisa
Vepřový závitek plněný kysaným zelím
Ještě dodám ,že jsem pekla déle než půlhodinu. Zelí půjde dochutit i např. rozškvařenou slaninou s troškou cibule, půjde přidat kmín a pokud někdo chce místo výpeku šťávu, tak může trochu zahustit moukou.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept