Recept

Telecí s houbami a oříšky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45232

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Cukr krupice
250 g Hlíva ústřičná
150 g Mozzarella
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej sezamový
5 polévková lžíce Oříšky piniové
1 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Povidla švestková
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1,5 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí kýta
2,5 dl Víno bílé
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
4 stroužek Česnek
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 350kJ
9% Sacharidy 32 g
34% Tuky 25 g
27% Sodík 536 mg
81% Bílkoviny 46 g

Telecí s houbami a oříšky postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta.

2

Česnek se šalotkou očistíme a nadrobno pokrájíme. Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme, tvrdé spodní části odkrojíme, houby nakrájíme na nudličky. Čerstvou bazalku a petrželku omyjeme a drobně pokrájíme, Mozzarellu krájíme na kostky.

3

V teflonové pánvi osmažíme nasucho piniové oříšky do zlatova. V hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme maso z každé strany do zlatova. Restujeme přibližně 2 minuty. Maso osolíme, opepříme, přidáme k němu šalotku s česnekem, hlívu a za stálého míchání vše restujeme ještě další 1 - 2 minuty. Přidáme 3 lžíce oříšků, směs zalijeme bílým vínem, přilijeme worcester, konzervovaná rajčata, rajčatový protlak a promícháme. Dochutíme solí, cukrem, vložíme lžíci švestkových povidel a bazalku, znovu promícháme, pod pokličkou při nižší teplotě dusíme doměkka (asi hodinu). Během dušení občas promícháme.

4

Když je maso měkké, vmícháme sýr s petrželkou, ozdobíme oříšky a hned servírujeme.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept