Jednoduchý recept

Nádivka z rýže s pancettou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 45240

Ingredience

125 g Arašídy
1 špetka Citronová kůra
60 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Kmín mletý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
8 plátek Pancetta
125 g Petržel - nať
1 ks Pórek
125 g Rozinky tmavé
375 g Rýže dlouhozrnná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 552kJ
17% Sacharidy 60 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 29 mg
16% Bílkoviny 9 g

Nádivka z rýže s pancettou postup přípravy receptu:

1

Na středním ohni ve větší pánvi rozpálíme olivový olej a 1 - 2 minuty restujeme plátky nahrubo nakrájené pancetty do křupava, vyjmeme a odložíme.

2

Ve vroucí vodě vaříme do měkka rýži (přibližně 12 minut), slijeme vodu a rýži odložíme.

3

Na pánvi následně 2 - 3 minuty restujeme máslo s rozpůleným, nadrobno nakrájeným pórkem, přidáme mletý kmín a koriandr.

4

Do pánve vložíme uvařenou rýži, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, orestovanou pancettu, pražené arašídy, omyté rozinky a jemně nasekanou čerstvou petrželovou nať, promícháme a prohřejeme.

5

Nádivkou naplníme krůtu, při servírování podáváme jako přílohu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pancetta je italská slanina z nasoleného a okořeněného vepřového boku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept