Jednoduchý recept

Vepřová kýta s glazovaným povrchem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 45243
Kategorie: Maso

Ingredience

180 g Cukr třtinový
2 polévková lžíce Hořčice
1 hrst Hřebíček
80 g Marmeláda zázvorová
5 kg Vepřová kýta uzená

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 569kJ
3% Sacharidy 12 g
27% Tuky 20 g
100% Sodík 2 g
60% Bílkoviny 34 g
Vepřová kýta s glazovaným povrchem

Vepřová kýta s glazovaným povrchem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme směs na glazování. V kastrůlku z nerezu smícháme hnědý nerafinovaný cukr, 2 lžíce dijonské hořčice a zázvorový džem, na mírném ohni ohříváme za neustálého míchání. Stáhneme z ohně, když se směs začne rozpouštět.

2

Z uzené vepřové šunky opatrně stáhneme kůži a odstraníme zbylý tuk.

3

Do masa vyřežeme kočtvercovou mřížku, asi 1/2 cm do hloubky. Do překřížených zářezů zabodneme hřebíček a na závěr natřeme připravenou glazurou.

4

Na roštu velkého pekáče pečeme 2 hodiny v troubě zahřáté na 180°C, poléváme vypečenou šťávou, aby se vytvořila zlatohnědá kůrka.

5

Nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Glazování - potírání povrchu některých potravin tekutinou, aby jim dodala lesklý vzhled. Může se potírat i vajíčkem, mlékem nebo medem. Šunku uchováváme v utěrce namočené v roztoku vody a octa. Vydrží v chladničce 2-3 týdny. Zázvorový džem můžeme nahradit marmeládou z fíků s čerstvým nastrouhaným zázvorem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept