Recept

Zapečené maso s mraženou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 45255

Ingredience

250 g Kuřecí prsa
30 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
40 g Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
120 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 144kJ
5% Sacharidy 17 g
50% Tuky 38 g
8% Sodík 169 mg
50% Bílkoviny 28 g

Zapečené maso s mraženou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Na polovině másla usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu a alespoň 15 minut za stálého míchání na mírném plameni vaříme. Poté necháme vychladnout. Mraženou zeleninu prolijeme vodou, necháme okapat a na zbylém másle osmažíme. Maso nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Sýr nastrouháme nahrubo.

2

Do zchladlé smetanové omáčky zašleháme celá vejce, vmícháme prochladlou zeleninu, maso, osolíme a opepříme.

3

Směsí naplníme zapékací mísu, kterou jsme vytřeli olejem, v předehřáté troubě zapečeme. Zhruba 5 minut před dopečením posypeme sýrem a necháme roztavit.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept