Těstoviny s hlávkovým zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s hlávkovým zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 45257 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín celý |
400 g | Nudle široké |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 457,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 91,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nudle široké, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s hlávkovým zelím postup přípravy receptu:
1 | Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a vsypeme do kastrolu na rozehřátý olej. Osolíme, opepříme, okořeníme kmínem, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
3 | Uvařené nudle promícháme s měkkým zelím, upravíme na talíře a podáváme. |
Postrádám,kuchaři(ko),cibuli,která je v tomto případě nezbytnou součástí pokrmu!
Recept je jednoduchý a dobrý, jen příliš mnoho oleje. Stačilo by výrazně méně! ;-)