Pečený losos s bramborami na rozmarýnu

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nahrubo pokrájíme, rozmarýn nasekáme na jemno, lososa krájíme na plátky.
  • 2
    Trochou oleje vymažeme pekáček, do něj vložíme nakrájené brambory, posypeme rozkrájeným česnekem, rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Pekáček vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 230 stupňů, pečeme 20 minut, až jsou brambory měkké.
  • 3
    Během pečení brambor připravíme lososa. Plátky ryby omyjeme, osušíme, pokapeme olejem, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm pečeme lososa nejprve kůží dolů přibližně 4 - 5 minut, pak porce obrátíme a opečeme z druhé strany.
  • 5
    Opečeného lososa dáme na servírovací talíře, přidáme zapečené rozmarýnové brambory a pokapeme je vypečenou šťávou z pánve. Přidáme plátky citronu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.