Frankfurtská hovězí pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtská hovězí pečeně
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4528 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 g | Párky Frankfurtské |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 279,5mg |
Draslík | 73,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 137,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky Frankfurtské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Frankfurtská hovězí pečeně postup přípravy receptu:
1 | Upravené a odleželé maso z roštěnce střídavě prošpikujeme frankfurtskými párky. Osolíme a povrch posypeme sladkou paprikou. |
2 | Drobně nasekanou cibuli osmažíme dorůžova na rozpálené slanině a másle, maso na ni vložíme, podlijeme a pečeme pod pokličkou doměkka. |
3 | Upečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přecedíme a povaříme. |