Drákulova rajčatová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drákulova rajčatová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45280 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pepř bílý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1,2 kg | Rajčata |
4 kávová lžička | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 18,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,3mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Drákulova rajčatová polévka postup přípravy receptu:
1 | Vroucí vodou spaříme rajčata, poté je polijeme studenou, oloupeme je, odřízneme vršky, odstraníme stopky a nakrájíme dužinu. Cibuli a stroužek česneku oloupeme a pokrájíme. |
2 | Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme rozkrájenou cibuli, česnek a zaprášíme moukou. Mícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme zeleninovým vývarem a hrnec odstavíme ze sporáku. Mícháme, aby byla polévka bez žmolků, poté vrátíme zpět na sporák, přivedeme k varu, přidáme nasekaná rajčata, a pod pokličkou dovaříme 10 minut. Přidáme sůl, pepř, cukr a dáme na talíře. |
3 | Ozdobíme smetanou a bazalkou. |
Poznámka
Podáváme teplé.