Čokoládové kostky s kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové kostky s kokosem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45292 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
200 g | Čokoláda hořká |
400 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao |
400 g | Kokos strouhaný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Piškotový korpus vaječný |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 52,2mg |
Draslík | 118,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 38,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Kokos strouhaný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Piškotový korpus vaječný, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čokoládové kostky s kokosem postup přípravy receptu:
1 | Piškotový korpus nakrájíme na kostky o velikosti asi 5 centimetrů. Každou kostku podélně rozkrojíme. |
2 | Připravíme si náplň. Ve vodní lázni v misce rozpustíme smetanu a čokoládu, poté misku vyjmeme, směs necháme vychladnout, následně ušleháme. |
3 | Polevu si připravíme tak, že nejdříve prosejeme do mísy moučkový cukr a kakao, potom přidáme máslo a třeme, dokud se vše nespojí. Pomalu přiléváme mléko, aby vznikla hladká poleva. |
4 | Rozkrojené piškotové kostičky spojíme náplní, obalíme v polevě a strouhaném kokosu. Obalené necháme v chladu ztuhnout. |
Poznámka
Servírujeme studené.