Smetanová omáčka s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka s koprem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45302 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Kopr sterilovaný |
25 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,8 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
500 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 267,1mg |
Draslík | 69,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sterilovaný, Mouka pšeničná hrubá, Ocet kvasný lihový, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová omáčka s koprem postup přípravy receptu:
1 | Ve smetaně rozšleháme mouku, cukr, sůl a na mírném plameni povaříme zhruba 10 minut. Poté přimícháme nakládaný kopr i s nálevem, vaříme dalších 5 minut, do omáčky zašleháme ocet, kysanou smetanu s rozšlehanými žloutky a už jen prohřejeme, aby se žloutky nesrazily. |
Poznámka
Servírujeme teplé.