Recept

Smetanová omáčka k mletým masům

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 45304
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
350 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
30 g Mouka polohrubá
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 070kJ
3% Sacharidy 10 g
30% Tuky 23 g
16% Sodík 330 mg
7% Bílkoviny 4 g

Smetanová omáčka k mletým masům postup přípravy receptu:

1

Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu a vývar. Ochutíme cukrem, solí, pepřem, povaříme alespoň 15 minut. Hotovou omáčku propasírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Omáčku podáváme ke karbanátkům, mletým řízkům, ale i k dušené zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept