Recept

Dušené krůtí maso s žampióny a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 45305
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
200 g Cuketa
460 g Krůtí prsa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř citronový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
130 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 223kJ
4% Sacharidy 13 g
19% Tuky 14 g
20% Sodík 391 mg
51% Bílkoviny 29 g
Dušené krůtí maso s žampióny a rajčaty

Dušené krůtí maso s žampióny a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky o síle silné přibližně 2 cm, vložíme je do misky, mírně je osolíme (půl kávové lžičky). Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme, pokud jsou větší, tak je přepůlíme. Zelenou papriku a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Zelenou papriku a chilli papričku nakrájíme na proužky drobně posekáme. Řapíkatý celer s malou cuketou omyjeme a pokrájíme na kolečka, očištěnou cibuli s česnekem krájíme nadrobno.

2

Ve vysoké pánvi rozpálíme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, poté přidáme celer a papriku s cuketou. Promícháme, restujeme 2 - 3 minuty, přidáme konzervovaná rajčata, vše ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem. Znovu promícháme a restujeme přibližně další 2 minuty. Nakonec přimícháme krůtí maso a žampióny.

3

Pánev zakryjeme a při mírné teplotě maso dusíme přibližně 25 - 30 minut. Během dušení směs několikrát promícháme. Hotový pokrm podle chuti dosolíme.

Poznámka

Podáváme s dušenou dlouhozrnnou rýží.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept