Vepřová játra na pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra na pomerančích
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45307 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Játra vepřová |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 752,5mg |
Draslík | 991,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 144,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Olej rostlinný, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová játra na pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Pomeranče dobře omyjeme a i se slupkou rozkrájíme na 5 mm silná kolečka. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme nakrájenou cibuli a játra, která jsme mírně opepřili. Vše krátce orestujeme, aby se játra tzv. zatáhla. |
3 | Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem, na dno položíme plátky pomerančů, na ně orestovaná játra a zalijeme výpekem z pánve. |
4 | Pekáček vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 15 - 20 minut. |
5 | Podáváme s hranolky, plátkem pomeranče a šťávou z pekáčku. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Játra solíme, až když jsou upečená - pokud bychom je osolili syrová, při by pečení ztvrdla.