Jednoduchý recept

Vepřová játra na pomerančích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45307

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Játra vepřová
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pomeranče
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
7% Sacharidy 26 g
19% Tuky 14 g
14% Sodík 277 mg
98% Bílkoviny 55 g

Vepřová játra na pomerančích postup přípravy receptu:

1

Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Pomeranče dobře omyjeme a i se slupkou rozkrájíme na 5 mm silná kolečka. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme.

2

V pánvi rozpálíme olej, na něj vložíme nakrájenou cibuli a játra, která jsme mírně opepřili. Vše krátce orestujeme, aby se játra tzv. zatáhla.

3

Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem, na dno položíme plátky pomerančů, na ně orestovaná játra a zalijeme výpekem z pánve.

4

Pekáček vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 15 - 20 minut.

5

Podáváme s hranolky, plátkem pomeranče a šťávou z pekáčku.

Poznámka

Servírujeme teplé. Játra solíme, až když jsou upečená - pokud bychom je osolili syrová, při by pečení ztvrdla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept