Jednoduchý recept

Hovězí játra na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 4532

Ingredience

180 g Cibule
600 g Játra hovězí
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
40 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
3% Sacharidy 11 g
33% Tuky 24 g
19% Sodík 377 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hovězí játra na slanině postup přípravy receptu:

1

Očištěná a opláchnutá játra zbavíme blan a nakrájíme na drobné plátky.

2

Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na sádle a částečně rozpuštěné slanině (nakrájené na kostičky) dozlatova.

3

Přidáme játra, krátce opečeme, ochutíme pepřem a kmínem, krátce promícháme a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou doměkka.

4

Hotová játra nesolíme, až nakonec se osolí šťáva.

Poznámka

Jako příloha je vhodná dušená rýže, houskové knedlíky či orestované brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept