Jednoduchý recept

Vařené brambory s máslem a petrželkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vařené brambory s máslem a petrželkou 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 45321

Ingredience

200 g Brambory
2 g Kmín celý
6 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 84 kcal
Kilojoule 352kJ
4% Sacharidy 13 g
4% Tuky 3 g
59% Sodík 1 g
5% Bílkoviny 3 g

Vařené brambory s máslem a petrželkou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, petrželku posekáme najemno.

2

Do hrnce nasypeme nakrájené brambory, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, na horké brambory položíme kousek másla, promícháme, aby se brambory omastily a posypeme posekanou petrželkou.

3

Podáváme jako teplou přílohu.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vařené brambory s máslem a petrželkou
Tuto přílohu dělávám často, používám hladkolistou naťovou petržel. V receptu je uvedeno 100 g brambor na jednu porci, což je velmi málo. Doporučuji počítat s cca 200 - 250 g.
 
Aleisa
Vařené brambory s máslem a petrželkou
Tuto přílohu dělávám často, používám hladkolistou naťovou petržel. V receptu je uvedeno 100 g brambor na jednu porci, což je velmi málo. Doporučuji počítat s cca 200 - 250 g.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept