Jednoduchý recept

Salátové okurky dušené ve vlastní šťávě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 45335

Ingredience

2,5 ks Cibule
800 g Okurka salátová
1 polévková lžíce Petržel - nať
40 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 735kJ
5% Sacharidy 18 g
18% Tuky 14 g
7% Sodík 138 mg
5% Bílkoviny 3 g

Salátové okurky dušené ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:

1

Okurky opláchneme, oloupeme a rozpůlíme. Z okurek vykrojíme semena a okurky nakrájíme na větší kostky a v míse do nich vmícháme sůl. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.

2

Okurky v rendlíku dusíme na mírném plameni ve vlastní šťávě. Když je šťáva vydušená, přidáme sádlo, cibuli, dobře promícháme a dusíme, až okurky zesklovatí.

3

Udušené okurky podáváme sypané petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept