Jednoduchý recept

Dušená rýže s cibulí a hřebíčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Dušená rýže s cibulí a hřebíčkem 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 45343

Ingredience

40 g Cibule
1 g Hřebíček
3 g Olej rostlinný
60 g Rýže dlouhozrnná ve varných sáčcích
5 g Sůl
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 106 kcal
Kilojoule 445kJ
5% Sacharidy 18 g
4% Tuky 3 g
97% Sodík 2 g
4% Bílkoviny 2 g

Dušená rýže s cibulí a hřebíčkem postup přípravy receptu:

1

Rýži nasypeme do sítka, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. V hrnci rozpálíme trochu oleje, přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, osolíme, hrnec zakryjeme a zvolna dusíme doměkka.

2

Z udušené rýže vyndáme cibuli s hřebíčkem a rýži použijeme jako přílohu.

Poznámka

1

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Dušená rýže s cibulí a hřebíčkem
Tento recept moc nedoporučujisorry Nechápu, z jakého důvodu bych měla kupovat dražší rýži ve varných sáčcích a pak z nich rýži vysypávat. Použila jsem volnou, parboiled, s kterou mám dobré zkušenosti. Jinak stačí použít polovinu množství cibule, hřebíčku taky méně jinak je rýže až moc aromatická. Soli je taky hodně - dala jsem o dost méně a dala bych i o malinko méně vody. Na jednu porci počítám cca 70 - 100 g suché rýže. Záleží ale, pro jak velké jedlíky vaříme. Takže u mě tento recept neuspělsorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept