Recept

Dušené marinované vepřové maso

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45372

Ingredience

200 g Fazole bílé sterilované
250 g Klobása Dunajská
2 ks Paprika žlutá
1 polévková lžíce Petržel - nať
2,5 dl Protlak rajčatový
100 g Rajčata
500 g Vepřové kotlety
4 ks Šalotka
Marináda
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 319kJ
16% Sacharidy 59 g
54% Tuky 41 g
6% Sodík 127 mg
88% Bílkoviny 50 g

Dušené marinované vepřové maso postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé bylinky šalvěj a rozmarýn omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Připravíme marinádu: Do misky dáme 1 lžíci vinného octa, 2 lžíce worcesteru, rozetřený česnek, olej a bylinky. Směs důkladně promícháme a pak v ní promícháme maso a necháme marinovat 30 minut.

3

Omyjeme žluté papriky, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na čtvrtky. Očištěné šalotky nakrájíme na plátky silné asi 6 mm. Klobásy nakrájíme na několik dílů. Cherry rajčata omyjeme. Petrželku omyjeme a drobně nakrájíme.

4

Marinované maso vložíme do skleněné mísy, zakryjeme víkem z umělé hmoty, které má průduchy, a v mikrovlnné troubě pečeme 13 minut.

5

Do druhé mělké misky vložíme rozkrájené klobásy, papriky, rajčata a cibuli. Misku zakryjeme a při vysokém výkonu pečeme 7 minut. Vše potom přemístíme k masu, přidáme konzervovanou bílou fazoli v rajském protlaku, mísu znovu zakryjeme a společně v mikrovlnné troubě pečeme 5 minut.

6

Porce rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept