Jednoduchý recept

Pikantní guláš II

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pikantní guláš II 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4538
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 hrst Houby čerstvé
4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 411kJ
1% Sacharidy 5 g
11% Tuky 8 g
6% Sodík 120 mg
3% Bílkoviny 2 g
Pikantní guláš II

Pikantní guláš II postup přípravy receptu:

1

Roštěnky rozkrájíme na proužky 3 - 4 cm dlouhé.

2

Cibuli zpěníme na másle, přidáme proužky masa zaprášené hladkou moukou a opečeme po všech stranách. Maso podlijeme, osolíme necháme dusit téměř do měkka.

3

Houby očistíme a nasekáme a spolu s protlakem přidáme k téměř měkkému maso. Vše necháme dusit do měkka.

4

Na samý závěr přidáme smetanu, ale již nevaříme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené brambory rozkrájené na čtvrtky a opečené. Roštěnku můžeme zaměnit se 600- 700 g úzkého konce svíčkové.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Pikantní guláš II
Bylo to dobré. Byla jsem zvědavá jak tam bude chutnat zakys. sm. Ještě nikdy jsem nic podobného nevařila. A musím říci, že k bramborám mně seděla. Jen bych to nenazvala asi gulášem. Jinak palec nahoru blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept