Recept

Telecí řízky se sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45393

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Lilek
200 g Mozzarella
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
8 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 757kJ
4% Sacharidy 14 g
22% Tuky 17 g
25% Sodík 494 mg
77% Bílkoviny 43 g

Telecí řízky se sýrem postup přípravy receptu:

1

Lilky nakrájíme na kolečka silná cca půl centimetru, rajčata rozpůlíme. Lilky i rajčata ogrilujeme.

2

Mozzarellu nakrájíme na půlcentimetrové plátky, bazalku nasekáme nadrobno.

3

Maso z telecí kýty odblaníme a vytvoříme 4 plátky. Naklepeme je, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi s rozehřátým máslem. Po 2-3 minutách řízky přemístíme na grilovací mřížku, na každý položíme 2 plátky sýra a grilujeme 2-3 minuty, až se sýr začne roztékat. Řízky vyjmeme, rozpůlíme a na každý díl položíme plátek lilku a 2 půlky rajčat.

4

Do pánve, v níž jsme řízky opékali, přidáme drůbeží vývar a bazalku, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2 minuty.

5

Těsně před podáváním šťávou řízky polijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept