Penne s olivami, artyčoky a tuňákem

22 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
27 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek, chilli papričky zbavené jádřinců a kapary nasekáme nadrobno. Parmezán nahrubo nastrouháme.
  • 2
    Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme olivový olej a sůl a nasypeme penne. Zamícháme, aby se těstoviny nepřichytily ke dnu. Vaříme „al dente“, když jsou hotové, slijeme a rychle propláchneme studenou vodou.
  • 3
    V hlubokém rendlíku rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme česnek a chilli papričky a restujeme 2-3 minuty. Přidáme uvařené a dobře odkapané těstoviny, černé olivy, artyčoky, kapary a konzervovaného tuňáka bez nálevu, zamícháme, dobře prohřejeme a ihned podáváme, posypané parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.