Pečené lilky s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené lilky s rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45403 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
700 g | Lilek |
50 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej rostlinný |
4 ks | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 711,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 715,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené lilky s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěné lilky nakrájíme na příčné plátky, osolíme a na ubrousku necháme asi 10 minut vsáknout šťávu. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata překrojíme na půlky, česnek rozdrtíme a nasekáme. |
2 | Lilky osmažíme po obou stranách na oleji, cibuli zpěníme na másle. Dno zapékací mísy vyložíme osmaženými lilky, zasypeme osmaženou cibulí, posypeme česnekem a poklademe rajčaty. |
3 | Směs pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. |