Vařená tykev s máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená tykev s máslem
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45405 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tykev |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 485,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 334,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej rostlinný, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařená tykev s máslem postup přípravy receptu:
1 | Tykev očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Tykev vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Poté scedíme a necháme okapat. |
2 | Tykev vložíme do mísy, osladíme, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme osmaženou cibulí. |