Smažená tykev obalovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená tykev obalovaná
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45406 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
60 g | Strouhanka |
600 g | Tykev |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 74,6mg |
Draslík | 427,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 370,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Tykev, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Smažená tykev obalovaná postup přípravy receptu:
1 | Tykev očistíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a osušíme. Plátky obalíme v mouce ve vejci rozšlehaném s trochou mléka a ve strouhance. Tykev smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Plátky podáváme pokapané rozpuštěným máslem. |