Fazolky s karotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky s karotkou
Fazolky s karotkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 45409 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Karotka |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,8 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 14,4mg |
Draslík | 504,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Karotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolky s karotkou postup přípravy receptu:
1 | Karotku očistíme a nakrájíme příčně na plátky, fazolky očistíme a nakrájíme nakoso na proužky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Ve vroucí osolené vodě uvaříme fazolky s karotkou doměkka. Poté scedíme a necháme řádně okapat. |
2 | Směs podáváme přelitou rozpuštěným máslem a posypanou petrželovou natí. |