Karbanátky z fazolí s hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z fazolí s hrozinkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 45410 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
230 g | Fazole |
30 g | Hrozinky |
60 g | Máslo čerstvé |
70 ml | Olej rostlinný |
80 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
700 ml | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 204,7mg |
Draslík | 125,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 393,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Hrozinky, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Karbanátky z fazolí s hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě a vaříme zhruba 30 minut, až jsou fazole úplně měkké. Uvařené fazole scedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku. |
2 | K fazolové hmotě přimícháme cukr, vejce, hrozinky a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto, tvarujeme z něj karbanátky a obalujeme ve strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. |
3 | Karbanátky servírujeme se zakysanou smetanou. |
Poznámka
1