Recept

Maďarský guláš z hovězího masa se zelím

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 45412

Ingredience

4 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 kg Hovězí kližka
2 špetka Kmín mletý
70 ml Olej rostlinný
20 g Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
250 g Zakysaná smetana
500 g Zelí kysané
2 stroužek Česnek
Na rýži
1 polévková lžíce Olej rostlinný
80 g Rýže loupaná
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,430 kcal
Kilojoule 5 981kJ
8% Sacharidy 30 g
170% Tuky 128 g
7% Sodík 133 mg
85% Bílkoviny 48 g

Maďarský guláš z hovězího masa se zelím postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, zelí slijeme a nakrájíme nadrobno. Rýži uvaříme doměkka.

2

Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme maso, česnek a za stálého míchání maso restujeme. K masu přimícháme mletou papriku, promícháme a zalijeme částí vody, pod poklicí dusíme za občasného míchání a přiléváme po částech vodu. Zhruba po půl hodině k masu vmícháme zelí, osolíme, ochutíme kmínem, pepřem a dusíme doměkka. K udušenému masu vmícháme scezenou uvařenou rýži, smetanu, cukr a necháme prohřát.

3

Tento pokrm podáváme v hlubokých talířích.

4

V mezičase připravíme rýži. V rendlíku na rozpáleném oleji osmažíme syrovou rýži a mícháme, až zesklovatí, hned zalijeme vodou, promícháme a pod poklicí zhruba 20 minut dusíme, až je rýže měkká. Pokud zbývá voda, rýži scedíme a necháme okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept