Recept

Zelí zapečené s bůčkem a rajčaty

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45413

Ingredience

2 ks Cibule
2 špetka Kmín mletý
3 ks Paprika zelená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
50 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Vepřový bok uzený
150 ml Voda pitná
700 g Zelí hlávkové bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 391kJ
6% Sacharidy 22 g
33% Tuky 25 g
59% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 13 g

Zelí zapečené s bůčkem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Uzený bůček nakrájíme na tenké plátky. Papriky zbavíme semen a papriky nakrájíme na silnější proužky, rajčata nakrájíme na plátky. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Zapékací mísu vytřeme sádlem.

2

V míse promícháme zelí s česnekem, cibulí, solí, kmínem a pepřem. Částí zelné směsi pokryjeme dno mísy, poklademe polovinou plátků bůčku, plátky rajčat a paprikami. Směs překryjeme zbylou zelnou směsí, na kterou položíme zbývající plátky bůčku. Směs zalijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut. Můžeme podávat v míse, v které jsme zelí pekli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept