Recept

Smažené bochánky plněné zelím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 45416

Ingredience

25 g Droždí
200 ml Mléko kefírové
500 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na zelnou náplň
50 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Pšeničná krupice
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Zakysaná smetana
600 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 857kJ
20% Sacharidy 70 g
52% Tuky 39 g
16% Sodík 313 mg
29% Bílkoviny 16 g

Smažené bochánky plněné zelím postup přípravy receptu:

1

V misce utřeme droždí s cukrem, vmícháme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky. Na teple necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, v kefíru rozšlehané vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Ze surovin vypracujeme hladké a lesklé těsto, pod utěrkou necháme těsto alespoň hodinu kynout.

2

Na válu z vykynutého těsta vyválíme placku, formičkou na koblihy vykrajujeme kolečka. Do středu poloviny koleček klademe prochladlé zelí, překryjeme druhou polovinou koleček. Kraje dobře po celém obvodu přitiskneme a pod utěrkou necháme bochánky ještě alespoň 15 minut kynout.

3

Bochánky smažíme po obou stranách ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

4

Zelnou náplň připravíme ze syrového zelí. Odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme najemno. Zelí osmažíme na másle, přilijeme smetanu, přidáme sůl, dobře promícháme, chvíli dusíme a vmícháme krupici. Zhruba po deseti minutách dušení dobře vmícháme rozšlehané vejce a necháme srazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept