Recept

Kapustové karbanátky s mletým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 45433

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Kapusta hlávková
1 kávová lžička Majoránka
250 g Maso mleté - mix
200 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rohlíky bílé
50 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
Na smažení
80 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 710kJ
14% Sacharidy 51 g
55% Tuky 41 g
14% Sodík 277 mg
38% Bílkoviny 21 g

Kapustové karbanátky s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Z kapusty odkrojíme zvadlé a poškozené listy, kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody a vaříme alespoň 15 minut. Poté kapustu slijeme, necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Mleté maso dobře rozmícháme.

2

Z uvařené kapusty odkrojíme silná žebra, kapustu nakrájíme a umeleme na masovém strojku. V míse promícháme mleté maso s kapustou, cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vejci a vymačkanými rohlíky. Je-li hmota příliš řídká, přisypeme prosátou strouhanku. Z hmoty tvoříme karbanátky, obalujeme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept