Lilkové ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilkové ragú
Lilkové ragú
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45441 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Lilek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
1 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 530,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lilkové ragú postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme do zlatova cibuli a česnek, pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše promícháme a prohřejeme. |
3 | V jiné pánvi na rozpáleném oleji osmahneme kolečka lilku. |
4 | Vymažeme zapékací mísu a vložíme vrstvu osmahnutých lilků, na ně dáme vrstvu rajčatové směsi, na ně opět lilky...a tak pokračujeme do vyčerpání připravených surovin. Zalijeme vývarem a dáme zapéct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia přibližně na 20 minut. Podáváme horké nejlépe s arabským chlebem. |
Poznámka
Místo drůbežího vývaru můžeme použít vývar zeleninový.