Jednoduchý recept

Lilkové ragú

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45441

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
1 dl Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 113 kcal
Kilojoule 474kJ
5% Sacharidy 17 g
6% Tuky 4 g
4% Sodík 86 mg
5% Bílkoviny 3 g

Lilkové ragú postup přípravy receptu:

1

Lilky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme do zlatova cibuli a česnek, pak přidáme nakrájená rajčata a protlak, vše promícháme a prohřejeme.

3

V jiné pánvi na rozpáleném oleji osmahneme kolečka lilku.

4

Vymažeme zapékací mísu a vložíme vrstvu osmahnutých lilků, na ně dáme vrstvu rajčatové směsi, na ně opět lilky...a tak pokračujeme do vyčerpání připravených surovin. Zalijeme vývarem a dáme zapéct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia přibližně na 20 minut. Podáváme horké nejlépe s arabským chlebem.

Poznámka

Místo drůbežího vývaru můžeme použít vývar zeleninový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept