Jednoduchý recept

Sekana s černým pivem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (34%)
ID receptu: 45446
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
200 g Hovězí maso mleté
30 g Krupice dětská
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 430kJ
5% Sacharidy 17 g
20% Tuky 15 g
25% Sodík 495 mg
49% Bílkoviny 27 g

Sekana s černým pivem postup přípravy receptu:

1

Mleté maso dáme do misky, přidáme sůl, pepř, rozklepneme celé vejce, přisypeme dětskou krupici, olej, nastrouhaný česnek, rukou dobře promícháme a utvoříme tvar válečku.

2

Připravenou sekanou vložíme do vhodné skleněné nádoby, polijeme pivem, přiklopíme víkem, vložíme do mikrovlnné trouby, za občasného polévání připravujeme 6 minut.

3

Hotovou sekanou vytáhneme z mikrovlnné trouby a 3 minuty pod víkem necháme ustálit.

Poznámka

Sekanou nakrájíme na porce, podáváme jako teplé hlavní jídlo s bramborovou kaší anebo smaženými hranolky a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept