Bramborová pěna pečená

45 min.
Česká republika
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
179 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a uvaříme je v menším množství osolené vody. Vodu necháme téměř vyvařit.
  • 2
    Měkké brambory scedíme, přidáme máslo, žloutky, sůl, rozmícháme a přidáme sstrouhaný sýr a tuhý sníh z bílků.
  • 3
    Směs navršíme do vymaštěné zapékací mísy a vidličkou rýhujeme. V troubě zapečeme asi 20 minut.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k zelenině nebo k pečeni.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.