Jednoduchý recept

Bramborová pěna pečená

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 4545
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kg Brambory
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 015kJ
7% Sacharidy 25 g
14% Tuky 10 g
10% Sodík 208 mg
25% Bílkoviny 14 g

Bramborová pěna pečená postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a uvaříme je v menším množství osolené vody. Vodu necháme téměř vyvařit.

2

Měkké brambory scedíme, přidáme máslo, žloutky, sůl, rozmícháme a přidáme sstrouhaný sýr a tuhý sníh z bílků.

3

Směs navršíme do vymaštěné zapékací mísy a vidličkou rýhujeme. V troubě zapečeme asi 20 minut.

4

Podáváme jako přílohu k zelenině nebo k pečeni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept