Bramborová pěna pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová pěna pečená
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 4545 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 116,9mg |
Draslík | 857,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 113,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborová pěna pečená postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a uvaříme je v menším množství osolené vody. Vodu necháme téměř vyvařit. |
2 | Měkké brambory scedíme, přidáme máslo, žloutky, sůl, rozmícháme a přidáme sstrouhaný sýr a tuhý sníh z bílků. |
3 | Směs navršíme do vymaštěné zapékací mísy a vidličkou rýhujeme. V troubě zapečeme asi 20 minut. |
4 | Podáváme jako přílohu k zelenině nebo k pečeni. |