Brambory s uzeným a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s uzeným a fazolkami
Brambory s uzeným a fazolkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 45461 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Fazole bílé sterilované |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Moravské uzené maso |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 663,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Fazole bílé sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory s uzeným a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na plátky, česnek také oloupeme, pokrájíme na tenká kolečka, uzené na tenké nudličky. Zapékací skleněnou mísu potřeme máslem, naskládáme připravené brambory, rozkrájené uzené maso, česnek. Mísu vložíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme víkem a necháme v troubě péct 7 minut. |
2 | Brambory vytáhneme, fazole scedíme, vysypeme na brambory, polijeme smetanou a následně vrátíme mísu zpět do mikrovlnky ještě na 2 minuty. Připravené jídlo necháme přiklopené 2 minuty odležet. |
3 | Brambory nakrájíme na porce, rozložíme na mělké talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme jako teplé hlavní jídlo, porce posypeme s nasekanou petrželovou nati.