Jednoduchý recept

Brambory s uzeným a fazolkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45461

Ingredience

200 g Brambory
100 g Fazole bílé sterilované
100 g Moravské uzené maso
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 093kJ
8% Sacharidy 28 g
79% Tuky 59 g
10% Sodík 207 mg
37% Bílkoviny 21 g

Brambory s uzeným a fazolkami postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme na plátky, česnek také oloupeme, pokrájíme na tenká kolečka, uzené na tenké nudličky. Zapékací skleněnou mísu potřeme máslem, naskládáme připravené brambory, rozkrájené uzené maso, česnek. Mísu vložíme do mikrovlnné trouby, přiklopíme víkem a necháme v troubě péct 7 minut.

2

Brambory vytáhneme, fazole scedíme, vysypeme na brambory, polijeme smetanou a následně vrátíme mísu zpět do mikrovlnky ještě na 2 minuty. Připravené jídlo necháme přiklopené 2 minuty odležet.

3

Brambory nakrájíme na porce, rozložíme na mělké talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme jako teplé hlavní jídlo, porce posypeme s nasekanou petrželovou nati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept