Bramborový svítek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový svítek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4547 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
5 ks | Brambory vařené |
14 polévková lžíce | Mléko polotučné |
7 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 293,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový svítek postup přípravy receptu:
1 | Krupici polijeme mlékem a necháme bobtnat asi 30 minut. |
2 | Potom ke krupici přidáme žloutky, strouhané brambory, sůl a lehce vmícháme sníh z bílků. |
3 | Těsto natřeme na vymaštěný pekáček a pečeme dozlatova. |
4 | Podáváme jako samostatný pokrm se salátem nebo k dušené zelenině. |