Jednoduchý recept

Dušený, kapustový nákyp

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 45510

Ingredience

100 g Hovězí maso mleté
300 g Kapusta mražená
100 ml Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 771kJ
3% Sacharidy 11 g
80% Tuky 60 g
42% Sodík 846 mg
43% Bílkoviny 24 g

Dušený, kapustový nákyp postup přípravy receptu:

1

Mraženou kapustu necháme rozmrazit, scedíme, vymačkáme vodu a dáme okapat. Česnek oloupeme, nastrouháme, položíme do skleněné mísy, přilijeme olej a v mikrovlnné troubě na 2 minuty zahřejeme. Do mísy přisypeme připravenou kapustu, přiklopíme a pokračujeme v dušení ještě 3 minuty. Mleté maso osolíme, opepříme, zamícháme a položíme do mísy, maso zalijeme rozšlehanými vejci se sýrem, přiklopíme a vrátíme na 2 minuty do mikrovlnné trouby. Hotové jídlo vytáhneme, přiklopené necháme minutu odležet a už můžeme porce nakládat na talíře.

Poznámka

Servírujeme teplé. Takto připravenou kapustu podáváme s čerstvým pečivem a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept