Krevety se žloutkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety se žloutkovou omáčkou
Krevety se žloutkovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45519 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
80 ml | Olej olivový |
200 g | Rukola |
40 g | Sůl |
Na omáčku | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
10 ml | Hořčice |
10 ml | Ocet vinný |
200 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 408,9mg |
Draslík | 254,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Sůl, Česnek, Ocet vinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Rukola, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krevety se žloutkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Krevety vložíme do mísy, zasypeme mořskou solí, zalijeme olejem a dobře promícháme, aby byly obalené. Grilujeme 10 minut za stálého otáčení a mezitím si připravíme omáčku. Do mixéru vložíme žloutky, hořčici, ocet, česnek, pepř a sůl, rozmixujeme do hladka. Během mixování postupně přiléváme olej, dokud směs nezhoustne. |
2 | Krevety podáváme na listech rukoly, nejlépe ozdobené plátky limetky a s miskou omáčky na namáčení. |
Poznámka
Servírujeme teplé.