Uzený sleď s česnekem po arabsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený sleď s česnekem po arabsku
Uzený sleď s česnekem po arabsku
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 45544 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 dl | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Petržel - nať |
400 g | Sleď uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 53,3mg |
Vláknina | 431,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sleď uzený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Uzený sleď s česnekem po arabsku postup přípravy receptu:
1 | Plátky uzených sleďů nakrájíme na kousky. |
2 | Česnek oloupeme a velmi jemně nakrájíme, dobře v misce promícháme s olejem a citronovou šťávou. K směsi přidáme kousky sleďů, promícháme a rozdělíme na porce na talíře. Podáváme posypané nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme nejlépe s opečeným arabským chlebem.