Recept

Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli 5 1
Celkový čas: 68 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45545

Ingredience

20 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 ml Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kávová lžička Sůl
450 g Špenát listový čerstvý
Na přelití
450 ml Smetana 12% (konzumní)
4 ks Vejce slepičí
Na fusilli
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Fusilli
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 175kJ
17% Sacharidy 61 g
63% Tuky 47 g
19% Sodík 385 mg
40% Bílkoviny 23 g

Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli postup přípravy receptu:

1

Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme tzv. "na skus", zhruba 12 minut. Poté těstoviny scedíme, necháme okapat a v míse je promícháme s máslem.

2

Špenát očistíme, opereme, nakrájíme a ve vlastní šťávě dusíme přibližně 8 minut. Ke špenátu přidáme máslo, sůl, pepř. Vmícháme mouku, kterou jsme rozšlehali ve smetaně a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.

3

Do olejem vymazaného pekáče vložíme polovinu těstovin, poklademe špenátem, přikryjeme druhou polovinou těstovin. Směs přelijeme smetanou s rozšlehanými vejci a v předehřáté troubě pečeme, až těstoviny zezlátnou, zhruba 40 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli
Recept je jednoduchý a chutný. Jako Fusilli těstoviny jsem zvolila tříbarevné, které máme rádi a opravdu mohu doporučit. Jen bych možná podotkla, že 450 ml Smetany 12% bylo moc, zvolila bych menší dávku. Přeji všem dobrou chuť. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept