Zeleninové smaženky se sladkou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové smaženky se sladkou omáčkou
Zeleninové smaženky se sladkou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45562 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
225 g | Brokolice |
125 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
125 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Lilek |
3 polévková lžíce | Marmeláda brusinková |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
5 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
2 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 579,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,4mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Fazolové lusky zelené, Lilek, Olej rostlinný, Paprika červená, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Marmeláda brusinková, Mouka pšeničná hladká T 650, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zeleninové smaženky se sladkou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na prosátou mouku se špetkou soli v míse nalijeme vejce rozšlehaná s vodou a spolu vyšleháme na hladké těstíčko. |
2 | 3 lžíce brusinkové zavařeniny, špetku soli a 5 lžic pomerančové šťávy vaříme za nízkého příkonu tepla v malé nádobě, až omáčka zhoustne. Hotovou omáčku přelijeme do misky. |
3 | Lilek a velkou červenou cibuli nakrájíme na silné plátky, brokolici rozebereme na růžičky, červenou papriku pokrájíme na proužky, chřest nasekáme na špalíčky a fazokové lusky zbavíme špiček. |
4 | Na wok pánvi nebo hluboké pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Chceme-li zjistit, zda je olej dostatečně horký, ukápneme do něj kousek těsta. Vyplave-li ihned na povrch, je teplota na smažení příhodná. |
5 | Zeleninu namáčíme do připraveného těstíčka a postupně ji dozlatova v malých dávkách smažíme, každou 3-4 minuty. Usmaženou zeleninu drátěnou sběračkou přemístíme z oleje na papírové ubrousky, na kterých je dle chuti osolíme. |
6 | Zeleninu servírujeme s brusinkovou omáčkou k namáčení. |
7 | Můžeme ozdobit čerstvými bazalkovými lístky |