Recept

Dušený hrášek s houbami a rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45569

Ingredience

0,5 ks Cibule
600 g Hrášek mražený
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Žampiony čerstvé
Na rýži
1 polévková lžíce Olej rostlinný
80 g Rýže loupaná
220 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 328kJ
13% Sacharidy 47 g
17% Tuky 13 g
5% Sodík 102 mg
22% Bílkoviny 13 g

Dušený hrášek s houbami a rýží postup přípravy receptu:

1

Hrášek propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky.

2

Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut.

3

V mezičase zpěníme na másle cibuli, přidáme žampiony a podusíme. K poloměkkým houbám přimícháme hrášek, sůl, pepř a dusíme doměkka. S udušeným hráškem smícháme udušenou rýži a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept