Dušený hrášek s houbami a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený hrášek s houbami a rýží
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45569 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
600 g | Hrášek mražený |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Žampiony čerstvé |
Na rýži | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
80 g | Rýže loupaná |
220 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 99,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Žampiony čerstvé, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený hrášek s houbami a rýží postup přípravy receptu:
1 | Hrášek propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Propláchnutou rýži vsypeme do kastrolu na rozpálený olej, promícháme a až rýže zprůhlední, přelijeme vodou, zamícháme a pod poklicí dusíme zhruba 20 minut. |
3 | V mezičase zpěníme na másle cibuli, přidáme žampiony a podusíme. K poloměkkým houbám přimícháme hrášek, sůl, pepř a dusíme doměkka. S udušeným hráškem smícháme udušenou rýži a podáváme. |