Jednoduchý recept

Zeleninová směs s tofu na sladkokyselo

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45572

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
1 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Hrášek
8 ks Klasy kukuřičné mražené
1 hrst Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Ocet rýžový
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Paprika červená
250 g Sýr sójový - Tofu
4 polévková lžíce Vývar zeleninový
250 g Zelí čínské
3 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
13% Sacharidy 48 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 99 mg
24% Bílkoviny 14 g

Zeleninová směs s tofu na sladkokyselo postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno, šalotku na tenké plátky. Ve woku rozpálíme olej a obojí na něm cca 2-3 minuty osmhaneme dozlatova. Přidáme nakrouhané zelí a cca 1/2 minuty prohříváme. Mezitím průběžně potřepáváme s pánví. Poté vmícháme na plátky nakrájené kukuřičné klasy a znovu prohřejeme. Za stálého míchání postupně přidáme na plátky pokrájené papriky bez semínek, hrášek a na kostičky nakrájené tofu. Každou přidanou surovinu cca 1/2 minuty prohříváme. Na závěr podlijeme vývarem a zastříkneme sójovou omáčkou.

2

V kastrůlku smícháme cukr s octem a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru. Vlijeme do pánve, posypeme chilli vločkami, najemno nasekanou koriandrovou natí, důkladně promícháme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept