Recept

Fazolová arabská omeleta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45574

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
350 g Fazole Fava
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 925kJ
5% Sacharidy 19 g
13% Tuky 10 g
12% Sodík 245 mg
33% Bílkoviny 19 g

Fazolová arabská omeleta postup přípravy receptu:

1

Sušené fazole fava (zelené barvy, můžeme místo nich použít i bílé fazole) přes noc namočíme do vody, ve které je druhý den uvaříme doměkka.

2

Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemné plátky a na 1 lžíci olivového oleje dozlatova osmažíme. Nasekáme 2 lžíce bazalky nebo koriandru.

3

V míse ušleháme vejce, přidáme vařené fazole, osmaženou cibuli i s olejem, drcený kmín, bazalku, osolíme a opepříme a vše dobře promícháme.

4

Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a vlijeme do ní připravenou směs, pak snížíme příkon tepla a smažíme. Po patnácti minutách pak můžeme omeletu obrátit a osmažit i z druhé strany, nebo ji nechat dopéci pod grilem.

5

Omeletu servírujeme pokrájenou na čtvrtky, jako příloha je vhodný některý zelený salát.

Poznámka

V čase určeném pro přípravu není uvedená doba potřebná k přípravě fazolí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept