Recept

Chřestová polévka s mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 45579

Ingredience

150 g Brambory
200 g Chřest bílý
150 g Hrášek
1 polévková lžíce Máta
50 ml Olej olivový
100 g Sýr Eidam cihla 30%
700 ml Vývar zeleninový
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 692kJ
11% Sacharidy 40 g
28% Tuky 21 g
42% Sodík 834 mg
31% Bílkoviny 18 g

Chřestová polévka s mátou postup přípravy receptu:

1

Tvrdé stonky chřestu odlomíme v místech, kde je to možné. Měkčí části stonků pokrájíme na kousky. Hlavičky odkrojíme a dáme stranou. Do hrnce nalijeme olej, rozpálíme ho a osmahneme na kousky nakrájenou šalotku s bramborami a chřestem.

2

Nyní přidáme do hrnce hrášek spolu s vývarem a mátou. Pět minut vaříme a poté celý obsah hrnce přelijeme do mixéru a rozmixujeme na krém. Osolíme, opepříme a vrátíme do hrnce.

3

Pokud zbyly ještě kousky chřestu, můžeme je do polévky přidat. Polévku rozlijeme do talířů a posypeme sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept