Biskupský chlebíček piškotový

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle nakrájíme a na pánvi je nasucho opražíme.
  • 2
    Hrozinky omyjeme a osušíme.
  • 3
    Kandované ovoce smícháme s troškou mouky, aby se neslepilo.
  • 4
    Žloutky utřeme s cukrem a rumem do pěny a z bílků ušleháme pevný sníh. K utřeným žloutkům přimícháme nakrájené přísady a potom lehce vmícháme sníh střídavě s moukou.
  • 5
    Chlebíček pečeme asi 20-30 minut ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Po upečení jej pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.