Recept

Zeleninový salát s ančovičkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 45583

Ingredience

80 g Ančovičky konzervované
0,3 polévková lžíce Estragon
0,3 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
6 ks Olivy zelené
6 ks Olivy černé
250 g Paprika oranžová
250 g Paprika zelená
0,3 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 polévková lžíce Petržel - nať
350 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
Na vejce
4 ks Vejce slepičí
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 993kJ
9% Sacharidy 31 g
46% Tuky 34 g
143% Sodík 3 g
32% Bílkoviny 18 g

Zeleninový salát s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Papriky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, opečeme, sloupneme a vykrojíme semena. Takto připravené papriky nakrájíme na silnější nudličky. Rajčata nakrájíme na měsíčky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na osminky. Ančovičky nakrájíme na kousky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať, estragon, kerblík a pažitku nasekáme na jemno, česnek propasírujeme. Zálivku připravíme promícháním česneku s bylinkami, solí, pepřem, olejem a octem. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.

2

V míse promícháme papriky s rajčaty, ančovičkami a olivami. Směs vložíme do servírovací mísy, kterou jsme vyložili salátovými listy. Salát ozdobíme dílky vajec, přelijeme zálivkou a necháme vychladit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept