Recept

Slaný závin s houbovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 45584

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
6 plátek Listové těsto
6 polévková lžíce Majonéza
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
5 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Pistácie
1,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 30 kcal
Kilojoule 127kJ
0% Sacharidy 1 g
4% Tuky 3 g
2% Sodík 45 mg
1% Bílkoviny 1 g

Slaný závin s houbovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nasekáme na jemno, 2 oloupané stroužky česneku utřeme se solí, hřibovité houby nadrobno pokrájíme, na jemno nasekáme 5 lžic pažitky, 2 lžíce bazalky a 1 lžíci čerstvé petrželové natě. Dále nasekáme 3 lžíce pražených pistáciových oříšků.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm orestujeme cibulku, přidáme houby a zvolna dusíme asi 5 minut. Směs pak zaprášíme moukou, zamícháme, přilijeme vývar, osolíme a opepříme a mícháme, až směs zhoustne. Necháme dobře vychladnout a pak vmícháme 3 lžíce sekané pažitky a 2 lžíce posekané bazalky.

3

Na pomoučený vál rozložíme jeden plát listového těsta, na který rozprostřeme jednu šestinu houbové směsi a posypeme šestinou pražených oříšků.

4

Překlopíme protilehlé strany plátu na sebe, aby se uprostřed překrývaly, pak ještě jednou přeložíme. Hotový závin pokrájíme na 8 plátků, postup opakujeme se zbývajícími surovinami.

5

Nakrájené plátky rolády dáme na pět minut do mrazničky, pak je vyrovnáme na plech pokrytý pečícím papírem a dáme péci na 12-15 minut do trouby předehřáté na 220 °C.

6

Mezitím promícháme 6 lžic majonézy a 2 lžíce nasekané pažitky s 1 lžící petrželky, osolíme, okořeníme pepřem a necháme 30 minut odstát.

7

Kousky závinu servírujeme přelité ochucenou majonézou.

Poznámka

Závin můžeme syrový i pečený zamrazit do zásoby a podle nutnosti potřebné množství před servírováním rozmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept